Tuesday, 31 January 2012

novel pertama yang aku beli..

salam.... ape kabar korang2 semua?
aku sebenarnya tak tau nak update ape..

so aku nak cite pasal novel yg baru 
aku beli minggu lepas...

sebenarnya... aku bukanlah suka baca novel..
dan aku tak pernah langsung beli novel...

kalo ada depan mata pon...
aku tak kan baca..
paling2 yang aku buat..
baca sinopsis pastu baca page last....

tapi tak tau knp minggu lepas..
terasa nak g kedai buku dan beli novel..
mungkin sebab aku terlalu banyak masa terluang...
hihihi

bila aku dah beli.. balik.. aku bukak..
baru aku perasan... novel ni cetakan pertama dia tahun 2004
mak aik... novel lama rupanya...
tapi tak kisah lah...
lagi pon belum baca...
so... baca jelah....

aku ada novel satu lg....
kira novel pertama yang aku ada...
tapi bukan aku beli lah...

novel ni.. laki aku bagi,,,
aku tak tau ape motif dia bagi aku novel ni...
aku baca pon langkah2....
kikikikkikkiki


Friday, 27 January 2012

nenas pelik...

betul ke eja nenas tu???
aku pon confuse....

aku nak cite pasal nenas yang aku jumpa...
bukan lah unit sgt..
sbb aku jumpa kat pasaraya..
makna nya nenas tu biasa lah ada....

cume aku je yg baru pertama kali nampak nenas mcm tu...
so aku agak jakun...
jadi aku nak kongsi dgn korang...
kalo korang pernah tgk..
tak pon tau nenas jenis ape tu..
moh le bgtau aku...

ni yg pertama... 
tapi yg ni lebih kurang bentuk nenas biasa....

lagi satu nenas bawah ni....

hah.. yang ni comel gila kan??
korang tau ke nenas ni?
kot2 lah nenas depan umah korang mcm ni.....

:-)

Thursday, 26 January 2012

bodoh punya perompak....!!!!!!!!

entry ringkas dan pendek je...
nak luah kan rasa geram yang amat sgt...
korang2 ingt tak entry aku yg lepas2.. 
pasal umah aku kena rompak??

kan abes hilang semua barang2
termasuk ic....
nak jadi kan cerita ada sorang hamba Allah ni...
mesej aku  kat blog ni..
suruh aku call dia balik...

sbb dia kata ada something pasal kes curi tu..
hamba Allah ni keje kat satu hotel 
kat jugak lah dgn tempat aku...

dia kata ada orang check in hotel tu..
guna kad pengenalan aku...
tapi gambar nya dah di tukar gambar orang lain....
nama, no kad pengenalan dan alamat..
masih detail aku...
huawaaaa..
 sadis dan menyusah kan...

yang paling menduka cita kan...
mangkuk ayun ni yang check in hotel
guna nama aku,....

dia pegi rompak hotel tu...
abes barang dalam bilik hotel tu dia curi...
tak pasal2 aku ikut serta sebab dia masuk hotel guna
kad pengenalan aku...
bodoh bangang!!!!!!!!!!!

Wednesday, 25 January 2012

rombongan merisik/meminang...

salam... susah betul skrg ni
nak curi masa untuk update blog...
sibuk bebeno aku ni....

ikutkan... aku tak suke update ptg2 mcm ni..
aku lg suke update blog pagi2...
sambil tu blh BW sekali...

ni aku nak cite pasal rombongan meminang abang aku...
bukan pinang abg aku..
tp kami yang hantar rombongan....

dapat kakak ipar lah aku tak lama lagi...
eekekekekekeke.... syok2...

yang baju coklat krim tu... wakil perempuan..
yang baju batik hitam tu.. wakil kami..
pak long aku... 

tepak sirih.. kelakar plak.. sebab kecik je... 
atas alasan ape org bg tepak sirih ni???

yang ni plak... cincin dgn duit tanda....
dua ni je yg kami bg.... 
tak de hantaran2 pon... sbb buat majlis ringkas je...
lupa plak.. ada lagi dua...

kek dgn buah... 
ni kira hadiah...

tadaaa.... memperkenalkan...
ni lah bakal kakak ipar aku.....

sarung cincin.. nenek aku yang sarungkan..
hormati org yg lebih tua.. hihih

ok selit gmbo aku... tapi gambar tak jadi..
belum ready lah....
nak kena org yg amek gmbo ni...

selit gmbo amani satu... tapi gambar aku plak tak ready...
tak kisah lah....'

 ehm... kalo tak de aral melintang 
dan di izinkan Allah...
majlis akan berlangsung bulan 6...

Thursday, 19 January 2012

orang gaji baru.. :P

ape kabo korang2 semua??
ada yang merancang utk pergi holiday ke
minggu depan???

ohh... ye..
skrg ni aku dah ada pembantu kat umah...
dah senang lah skit sebab ada orang tolong...
kurang skit keje umah aku.,..

jom berkenalan dengan 
maid baru kami...

lap2 lantai....

lap cermin sambil pejam

"lap atas skit ye mak nani"

lap meja plak...
ada air tumpah...

bersih2 skit je mak nani..
nanti ada semut plak...

bagus mak nani...
tak payah mom nak mop lantai...

Tuesday, 17 January 2012

barang percuma...

hahahah... dah jumpa wayar usb aku...
bukan hilang.. 
laki aku rupanya yang simpan..
sebab dia tgk sepah2 atas meja...

ohhh... kali ni aku nak cite pasal barang percuma...
korang pernah tak try minta??

contoh macam kat laman web pampers baby..
kan ada... untuk kite try sample dia...
masuk kan maklumat..
then nanti sampai lah kat umah...

ni yang pernah aku minta... 
lupa plak nak amek gambar masa tu...
dapat pek kecik je...
dalam dia ada 2...

ni yang terbaru aku dapat...
libresse.... hihii..
tak sangka plak dapat dua...
sebab dalam dia banyak.....

dalam dia byk woooo~~~
lebih 10 aku rasa....
macam2 jenis dia banyak..

aku pon pernah dapat contact lens...
tapi contact lens tu..
tebus kat kedai cermin mata yang amek bhgian lah...
hihihihihihi

selain tu... kotex.... hihihih...

dan yang paling aku suke...
sebab dapat...

baby monitor....
ada tak antara korang yg dpt ni???
dulu masa amani lahir...
aku ingt nak beli...
yang siap camera sekali...
jap lagi tgk anmum ada bg free....
so aku try hantar borang...
jap lagi dpt plak...
tapi borang tu.. 
sertakan sekali dgr hujung belakang penyeduk susu..

ni dia.... bagus jugak..
anjing depan umah aku menyalak pon..
dia detect... 


korang pernah tak try??
kat laman web mana??
moh lah bgtau aku...
leh aku try mintak plak...

hihihiihi...

Friday, 13 January 2012

wayar usb main sorok2 dgn aku..

tak tau knp...
tapi sejak kebelakangan ni malas betuk nak
update blog....

tapi bila datang mood nak update....
macam pagi ni...
tetiba bila cari wayar usb...

huwaaaa...
tak jumpa plak...
dah satu umah aku geledah.... 
tapi still tak jumpa...

nampak nya kena tangguh lagi lah update blog....
aku dah geram ni,...
cari tak jumpa2...

hilang balik dah mood aku...

nanti kalo dah jumpa..
aku akan update balik blog...

Monday, 9 January 2012

hujung minggu amani..

ni cerita sabtu lepas...
kiteorang nak pegi tempat santai2
yang tak ramai orang...
tapi tak tau kat mana plak kat jb ni...
so kami pon pegi mersing...

jauh jugak jb ke mersing..
lebih kurang 150km....

tapi tak kisah lah...
saje je nak bawa amani jalan2....

dalam perjalanan... tido dulu....

sampai sudah....

syok.... byk gile angin..

main jongkang jongkit...
betul ke eja?

syok.....

best woo tepi pantaii

main buai plak...

aku plak yang rasa lagi seronok dari amani...

syok jugak kat sini..
sebab tak sesak.....

Thursday, 5 January 2012

sepetang bersama gula hati...

entry ringkas je..
sebab tak tau nak cite ape..
so aku letak gambar2 amani je...
ptg2 biasanya
mandi kan dia dalam kolam dia...

kadang2 aku pon terjun sekali...

main depan umah je....

heheheeheh.....

rasa mcm dah byk bola tu...
tapi bila aku campak kat kolam skit plak...

huhuhu.......

Tuesday, 3 January 2012

pertama kali pergi gym...

ok.... tak tau knp..
sejak minggu lepas...
berkobar2 azam aku nak pegi gym...

pegi sorang2 pon layan je...
mungkin sbb bosan dan byk masa terluang
(booo~~~ sebenarnya nak buang lemak)

dah penat ternak lemak..
jom kita bakar plak lemak..

skit2 je gambar yang ada..


syok jugak...
tp bila dah naik benda alah ni setengah jam..
turun je.. pusing2 pale otak..
bergoyang2 nak jatuh,..
terpaksa aku paut kat tepi tu 20saat...

berbasikal plak....

basikal juga.. 
tp lain skit bentuk dia.,..

maaf gambar gegar..
maklum lah amek sendiri...

masa pegi smgt je..
poyo2 nak duk 2jam..
jap lagi cume 40minit je.....

korang selalu tak pegi gym??
terutama yg pompuan2???

Monday, 2 January 2012

sudah ajalnya...

tak sangka kan dah tahun baru..
kejap je masa berlalu...
hihi..
 
entry pertama utk tahun ni....
ingt tak entry lepas..
dlm entry tu aku cite ada sekor je kan...

tapi rupanya... 
lepas sejam aku dengar lagi bunyi kucing kat luar...
ada 3 ekor rupanya...

ape lagi pilihan yang aku ada...
melain kan amek dan bela...

tapi aku tahu..
kucing tu tak kan mampu bertahan..
sbb mak dia tak de..

kucing tu pon baru sgt2 lahir...
dan smlm
time maghrib...
sekor dah mati...

time ni yang hitam tu je mati..
yang dua lagi tu nyawa2 ikan...

tanam depan rumah je,....

ada kubur woo.. depan umah aku..

sedih woo.... kucing yang kat atas tu..
bising je mulut dia..
panggil kucing kat bawah tu...
masa ni kul 10 mlm..
yang sekor tu dah tunggu masa..

ni gambar terbaru..
pagi tadi....
sekor dah mati.. (dah aku tanam kul 7.30 td)
sekor lagi nyawa2 ikan...

mungkin yang sekor lagi tu..
tghri ni mati lah kot