Monday, 9 April 2012

menu hujung minggu....

agak2.. bila korang baca tajuk entry aku tu..
ada tak korang rasa2 dalam pale otak korang..
aku nak cite pasal apa yg aku masak????


muahahahahah....
bolayan aku nak masak...... 
time angin gile datang je aku akan masak..

jom tengok...
kite mula kan dengan hari jumaat....

kenal tak??? hihih... 

relaxxx.....
sebenarnya..
aku mkn....

hahaha.. nasi ayam penyek wei...
sedap gile sbb dpt ayam bahagian peberet
lebih setahun rasanya tak mkn ayam penyek ni...

partner aku mkn soto nasi...
pergh.... kalo aku mkn soto tghri buta..
mau tak sampai sejam lapar balik....

tu menu ari jumaat...
ari sabtu plak....
aku dgn laki aku cume sarapan pagi je..
tapi sarapan pon dah pukul 10 lebih...
so kira termasuk mkn tghri lah...

hah?? apakah ini?? dah mcm lontong berkuah...
sebenarnya ni.. lonotng kering..
tapi laki aku amek lauk sayur yg ada kuah... tu yg banjir dgn kuah..
selain tu.. atas tu ada ayam masak sambal...
sotong kecik2.. masak ape tah... :P

ni plak menu aku....
laksa penang... menu diet wei...
poyo kan aku....

tapi..... rupanya...
laksa tak mampu menampung 
perut naga aku.....
jalan2... jap lagi ternampak plak...
antara makanan peberet aku....

nasi kerabu...... hahaha...
tapi tak de ape2 pon.. cume daging bakar...
maklumlah....
ni yg dah siap bungkus punya...

sedapnyaaaa!!!!!!!!!

bila ari ahad menjelma..
aku pon poyo2... semangat nak masak kat umah..
siap dah beli ayam kampung...
pastu ikan merah.. ingt nak masak asam pedas ikan tu..
tapi bila laki aku tgk jalan2 cari mkn...
tetibe dia ckp.. 
"jom mkn luar.. saya tau awak bukan rajin sgt nak masak"
aku pon ape lg...
mcm org ngntuk di sorong bantal lah....

tapi mkn simple2 je...
lg pon masa pergi tu dah pukul 2 lebih..

laki aku mkn... nasi grg daging merah...

aku plak mkn..

nasi grg ayam... 
gile byk nasi dia....

p/s : maaf ye kalo ada typing error... lepas taip aku terus publish.. tak baca balik pon..

2 comments:

  1. sedapnya nasi kerabu tu

    ReplyDelete
  2. wahhh... ini dah boleh masuk food mania ni....

    ReplyDelete