Wednesday, 29 February 2012

diriku ketika zaman batu....

semalam... time tak de keje...
aku g umah mak aku...
kebetulan.. amani tgh sepah2 kan album lama..
so aku jumpa lah beberapa keping gambar2 masa aku sek...

dulu2 masa sek rendah tak pakai tudung..
mmg masa tu kalo ada yang pakai tudung pon..
dua tiga orang je..
tambah lagi sek kat bandar....
so atas permintaan en suami..
aku dah pon blank kan bhgian rambut..
so buruk skit lah pic nya...

jom layan...

ahahahaha... buruk gile,...
dulu2 tadika kemas je..
bkn mcm sekarang.. berlambat2 tadika...
aku pon dah ada cadangan nak hantar amani tadika mana...
hahahah.. padahal lambat lagi..
berangan je lebih....
dan aku harap masa amani nak masuk tadika nanti..
genius aulad dah ada branch kat jb..
sbb aku dgr dia nak bukak byk branch lepas ni..




aku dan korang2 semua pon mesti dah konvo masa kecik kan?

yeahhhh... zaman sek rendah....
 tak ingat gambar darjah berapa... yg dalam bulatan tu bkn aku tau..
tu kwn aku.. aku pon tak ingat knp aku bulat kan gmbo dia..

ni pon masa sek rendah jugak... tp dah besar skit..
darjah 4 or 5 kot... pengawas... hihihi.. pastu aku pencen..
sbb bila masuk guru besar baru... dia suruh semua pakai tudung..
so bila jadi pengawas n pakai baju mcm kat atas tu,... agak sesak nafas..
sbb tudung kena masuk dalam baju..

ni gmbo nak pegi sekolah agama...
dulu masa sek agama darjah 1-4... aku baik je...
masuk sekolah agama darjah 5.. aku lagiii baik,..
pernah cabut sekolah dgn kawan baik aku., leyha...
ekekekekekeek.... tp tak selalu..
kiteorg duduk kat playground.. huhuhu

ni dah masuk sek menengah... form 4 kot masa ni..


ni gmbo form 5.. amek dr blog kwn aku..
best wei masa form 5 ni.. sbb cina india melayu..
kiteorg semua satu kepala...
kalo time cikgu tak de... kiteorg akan borak sama2..
tak de nak borak melayu dgn melayu.. cina dgn cina..

lepas ni semua gambar masa sekolah menengah.....
tgk gmbo jelah.. malas nak cite2 dah..







bye.... sampai jumpa di entry berikutnya...

Tuesday, 28 February 2012

barang make up yg aku ada....

abes aku selongkar satu rumah
semata mata nak cari topik apa untuk buat entry...
so arini aku nak tunjuk/kongsi antara barang2 make up yg aku ada...

aku ni bukan lah suka make up sgt..
dan bukan lah tak suka make up...
biasanya kalo kuar2 pegi shopping or mkn2..
mmg aku tak pakai make up..
kadang2 bedak pon aku tak pakai.... 
bukan apa... aku hanya ada satu alasan MALAS...
leceh kan... 
lagi pon kalo pakai make up rasa mcm 
muka melekat kat kaki...

biasanya kalo pegi majlis kawin or majlis best2 je...
atau pegi jalan jauh2... hihihihi...

ni bedak aku....
buruk kan? dah pecah2 cover dia punya plastik..
ekoran aku selalu tinggal dalam kereta...

ni bedak asas... foundation...
pakai tebal2.. supaya lubang jerawat tak nampak.. :P
 
 blusher.... aku kalo makeup
mmg suka gila time pakai blusher..
rasa nak pakai satu muka... 
syok je rasanya... pink2 sweet kat pipi..

 maskara... boleh kira dgn jari berapa kali aku pakai..
sbb aku mmg tak suka..
bukan tak suka ape..
aku selalu tewas time cuci..
abes hitam satu muka...
sampai dua tiga hari tak hilang...

eyeliner... maaf dah berabuk..
sebab konsep dia sama mcm maskara..
aku pon tak suka pakai... 
atas alasan yang sama mcm maskara...

ni eyeshadow...
serius aku tak pernah pakai.. saje beli buat ada2...
kot2 teringin nak pakai..
tapi tak pernah teringin pon nak pakai...
sapa2 nak bagitahu lah aku...
aku bagi free je...
keutamaan pada sanak saudara or kwn2 rapat..
sbb senang nak bg...
sila lah sms, pm, tweet, dll ye kalo nak.....

 ni nama nya gincu... hihi..
pon aku jarang pakai.. sbb bibir aku kalah dgn gincu..
kalo pakai nanti.. jadi bibir raksaksa....
siyez aku tak tipu...
aku sgt sedih...
yelah tak dpt nak mewarna warni kan bibirku...

di sebab kan aku tak blh pakai lipstik.. lipgloss dan adik beradik dia..
so ni jelah yg aku pakai.....
ok apa... jimat.. murah je... tahan bertahun2 plak tu..
tapi tak delah aku pakai sampai bertahun2...
mau berkulat bibir aku.. 4,5 bulan sekali aku tukar lah baru...




Monday, 27 February 2012

cinta aku....

serius aku tak de cerita nak cite...
so aku cite jelah kisah cinta aku...
oppsss....
bukan nak cite kisah cinta dulu2... :P
tapi nak cite pasal skrg...

erk.... sebenar nya..
sampai saat aku taip entry ni pon..
kosong je dalam kepala otak aku..
aku taip jelah ape yg terlintas... ye...

husband aku lebih kurang ok jugaklah..
kalo aku nak kuar huhahuha.. dgn kwn 
dia still izin kan....
mungkin sbb dia tahu aku ni masih muda belia...
pada yang tak tahu..
aku dgn husband aku jauh jugak beza usia..
berbelas tahun jugak... erk... :-)

tapi kadang2 aku rimas juga dgn husband aku..
bukan rimas apa...
dia jenis suka ke mana2 berdua...
alorrr~~~~~ nak g kedai nak fotostat barang pon ajak aku....
aku bukan tak nak ikut..
tapi leceh nak kena salin baju segala bagai...
nak beli burger depan umah pon nak ajak.... :P
dia takut jalan sorang kot...
atau mungkin takut sesat...

jom... aku nak kongsi hadiah2 yg laki aku bg...
hadiah2 ni bukan hadiah masa harijadi or aku mintak...
ni dia bagi rela hati.. 
walau ada yg aku kurang berkenan...
lain taste kadang2.... 

minyak wangi... 
eh... busuk sangat ke aku ni???

kad2 cinta... ekekeke..... poyo kan..
kalo aku.. biasanya.. bila free aku akan kirim email kat dia..

ekekekeek.... benda alah ni pon ada jugak...
tp tak kisah lah.. murah or mahal.. 
janji ikhlas dan suprise..

ni isi dia hanset.... walau pon nokia dah tak musim..
tapi sbb laki aku bg.. aku pakai jugak lah...
tp skrg hanset ni dah biol.. gara2 amani selalu banting...
laki aku selalu bising.. ckp aku tak hargai... sbb bg amani wat baling2..

hahaha... nama bapak aku ni wei....
ni gelang... hujung tahun lepas kot dia bg...
tak yah lah tunjuk.. sbb gelang kecik je..
maluuuu...

dalam tu isi dia handbeg..
laki aku beli masa dia ada kursus kat KL...
tp kalo harus jujur..
memang aku kurang berkenan skit..
mungkin tak kena dgn taste aku...
adalah aku pakai sekali lepas dia bg..
pastu aku pakai handbeg lain plak..
tak lam lepas tu.. laki aku ckp..
"beg yg saya bg tu, kalo tak nak pakai.. buang jelah.."
erk?? sentap plak dah... start dari hari tu...
aku pakai jelah beg tu... asal kan laki aku suka...

Monday, 20 February 2012

aktiviti amani dalam kereta...

aku sebenarnya tak tau nak cerita apa...
tak de idea... tak de cerite menarik.. tak de topik..

so aku kongsi lah apa yg amani suka buat
dalam kereta....
mana tahu sama dengan anak korang.... huhuhu....
tak pon sama macam korang 
masa kecil....

tido... tido tu mmg aktiviti utama lah....

selain tido...

setiap kali kereta berhenti... 
dia akan mintak nak duduk kat tempat driver...

dan tekan hon........

makan bunga.... *mcm gambar gegar...

tarik2 puting botol...

makan tali....

makan dan termenung....

main kertas.. bosan dan kemudian jerit'

bosan....



Thursday, 16 February 2012

bila buah hati kena demam campak..

dua tiga arini rasa sunyi je...
tak de jeritan amani...
tak de tamparan amani kat muka aku...
tak de lagi org nak gigit2 aku....

ehm....... ari2 aku pon terasa sedih,...
semalam panas gila badan amani.....
lepas tu malam skit baru perasan ada
byk bintik2 kat badan dia...

tak bape jelas sgt.. sbb 
bintik2 dia kecik2

mungkin flash dr hanset.. so tak bape nampak...

amani kalo demam mmg suka tido mcm ni...

amani.. rindu!!! cepat sembuh ok..
nanti boleh main bola lagi...

amani sehari sebelum sakit..... :'-(

Tuesday, 14 February 2012

pertama kali masak nasi ayam...

aku sebenar nya memang jarang2 masak...
sebabnya.. dua mulut je nak makan...
so mkn kedai lagi senang,,,,
time2 aku gila.. kadang2 aku masak lah jugak,..

biasanya lauk2 simple je..
maklum lah... baru ABC lagi,..

jumaat lah aku tak tau nak masak ape..
yang ada hanya ayam dan sotong.,
so aku try jelah masak nasi ayam...

sedap beb..
siyez....
yang penting laki aku suke...
siap soh masak lagi minggu depan,...
tapi tak tau lah suh masak tu
sbb puji or perli....

 tu dia.... yg tgh2 kecik tu sos kicap..
lagi aku suke nasi ayam yg ada sos kicap..
sos cili tu plak.. mmg sedap.... resepi dr kwn aku..
tp cuka kat umah.. yang ada limau kasturi...
aku bedal je pakai...

salad tak de kat umah.. malas nak kuar beli..
so aku letak timun dgn tomato je...
ayam tu sedap jugak wei..
aku main hentam je perap dgn segala macam
sos yang ada dalam peti ais...

nasi lupa plak nak amek gmbo...
di sbb kan masa buat nasi minyak dulu
nasi aku tak jadi
so aku tak nak amek risiko...
aku masak nasi pakai rempah segera mak nyonya je....


Monday, 13 February 2012

ulang tahun perkahwinan kami....

ingat nak update pagi2..
tapi kesuntukan masa plak....
so terpaksa lah wat ptg2...

hari ni 13 feb 2012
merupakan anniversary kami...

tapi kami dah sambut seminggu lagi awal...
di sbb kan kekangan masa...

ingt nak sambut sabtu lepas ni..
tapi semua hotel penuh...
tak tau knp........

kami ke lexis port dickson je...
seronok jugak...
resort atas air.....

malu nak ngaku..
tapi ni lah 1st time aku pegi PD
Terpaksa naik ni..
sbb bilik kami jauh kat tgh laut.. :P
kang kurus aku kalo jalan...

beranda di bilik kami...
kalo rasa2 nak terjun blh jugak...

makcik ni sedang santai...

jom tgk bilik kami...

besar... amani org pertama terjun dalam ni...

 best wei... aku wat buih byk2....

cermin ajaib.. tmpt gosok gigi.. basuh muka.. 

air hujan pon ada jugak...

bilik kami.. ada 2 katil... 

hahaha.,.. blh nmpk laut..
kot2 ada ikan paus lalu..

kat bilik air pon ada....
pengsan lah sotong gurita nmpk korang mandi....

hmm.... syok... tu bkn kaki aku ye...

pemandangan...

tujuan asal aku dtg.. sbb nak naik basikal ni..
tapi laki aku plak nak naik juga...
sape nak jaga amani..
so dua2 tak yah naik.. adil..

amani yang dah bosan...

nasi goreng kampung.. rm26..
order jugak lah.. sbb malas nak kuar bilik..

mula2 aku tolak amani... 

lepas tu..

amani kami tinggal kan kat blkg... huhu...

seronok tmpt ni...
tenang.... 

selamat ulangtahun perkahwinan buat kami...