Monday, 23 July 2012

perginya seorang ayah

Salam... ingat lagi tak entry aku yang lepas..
aku janji nak update esoknya... tapi banyak plak yang terjadi..
sampai tak menyempat aku nak update...

entry kali ni aku nak cerita pasal ayah aku..
ayah aku telah kembali menemui Penciptanya pada Isnin lepas.. 16 Julai 2012..
sehingga ke hari ini.. masih ada sedikit keterkilanan di hati aku...
sebab ayah sakit tiba2.. tak sampai seminggu... 
tiba2 terus pergi untuk selamanya..

semuanya bermula selasa lepas.. 10 julai 2012..
pagi tu ayah ngadu sakit dada..
then dia pergi klinik..
doc cakap serangan jantung..
before this, ayah tak de pon sakit jantung (or mungkin ada.. tp ayah sendiri tak tau)
so doc call ambulans..
then ambulans dtg ambil..

ni gmbo masa hari pertama kat spital..

then ayah duduk situ sampai khamis..
khamis ptg doc turunkan kat wad biasa... mungkin sbb dah ok skit..

ari sabtunya plak.. ayah dah blh keluar..
tapi doc bagi surat untuk refer doc pakar kat spital besar lagi satu..

ahad mlm isnin...
ayah ngadu susah nak nafas...
then abg datang kul 3pg... nak bwk g hospital..
tapi ayah kata blh tahan lagi..
6.30pg mcm tu.. dia dah tak tahan..
so pergi hospital balik..

pastu tak tau perkembangan..
dalam 9lebih, mesej abg...
abg cakap.. doc pengsankan ayah...
sebab nak masukkan tiub.. nak bg bantuan pernafasan...
dah mula dari situ.. sampai ke sudah ayah tak sedar2...

ni gmbo masa ayah koma...

terkilan sgt.. sbb tak sempat jumpa..
sampai2 doc dah pengsankan dia.. tunggu2 tak bgn2..

dalam malam.. 9.45 gitu... ayah dah tak de...

selamat tinggal ayah...
tenanglah engkau di sana...
Semoga rohmu dicucuri rahmat...

Ayah... dikbah minta maaf.. tak sempat bahagiakan ayah..
dikbah minta maaf.. tak tanya kabar ayah masa ayah sakit..
dikbah minta maaf.. tak ambil berat pasal ayah...
dikbah minta maaf atas segala kecuaian dikbah ayah...
hari ni..setelah ayah tiada.. baru dikbah tahu.. betapa bernilainya kehadiran seorang ayah...
tapi masa takkan mampu berputar kembali.. 
hanya iringan doa yang mampu dikbah berikan...
ayah.. mungkin dikbah tak pernah lafaz ini.. 
tapi.. atas ape sekali pon yg pernah terjadi dulu..
dikbah nak ayah tau...
kasih dikbah pada ayah tak pernah berkurang...
terima kasih.. limpahkan kasih syg pd amani...
ayah... :-(

Monday, 9 July 2012

entah pape..

hujung minggu lepas..
kami (aku, husband, amani).. pergi bercuti..
percutian singkat je.. sabtu ahad.. 
kami pergi kuantan..

sebenarnya masa aku book hotel tu..
tak tau pon yang sabtu ni SUKMA....
dah lah hotel aku book sebelah stadium je..

tapi disebabkan tak de masa lain nak pegi..
so tawakal jelah..
tapi nasib baik.. 
tak sesak seperti yang di jangka..

tu lah hotelnya... the zenith.. 
maklumat hotel blh tgk kat web dia..
sila tanya mr google...

ni masa kat East Coast Mall.
mall ni betul2 depan hotel.. jalan kaki pon blh...

tgk amani.. selekeh je kan..
pakai tshirt je..
sebenarnya.. aku dah pakai kan dia lawa2..
jap lagi dia belasah muntah plak dalam kereta..
abes semerbak satu kereta..
jgn kata baju dia...
dgn car seat dia sekali habis di muntahkan....

mungkin jala kat rompin dgn pekan tu mcm 
ular kena palu..
tu yang amani mual..
hamboi... nak oiii... mengalahkan org preggy plak..


hai amani!!!

selit gmbo aku satu blh tak..
asyik gmbo amani je..

hello readers... 
sambung lain entry blh..
malas nak taip..
nak tgk dejavu di kinabalu...
bye