Friday, 30 March 2012

siapa lapar.. sila baca entry ni...

fuh..fuh.. tiup skit belog ni..
berabuk sudah......
skit lagi mesti berkulat...

bukan tak nak update tapi tak de modal nak update...
hihihi...
so aku kongsi jelah.. 
menu2 yang aku makan tghri td...


air jambu batu.....
psssssttttt.. nampak tak bunga tepi tu...
uwekkk :P

 daging paprik..
tapi tak mcm paprik kat kedai2 pon...

sayur..
sape tak tahu ni sayur ape...
meh sini aku ketuk dgn sudip...

ni squid tentacles...
nyesal amek... cetttt

 ni nama dia ikan... hahhahaha..
thai chili fish....
boleh tahan sedap...

dan setengah jam kemudiannnn.....

tada..... dah abes... yang mangkuk besar tu tomyam...
tomyam tu dtg lewat skit..
so aku malas nak amek gmbo....

lagi satu.. 
ada ABC... tapi lupa nak amek..
korang mesti pernah mkan abc kan??
so.. sila lah bayangkan sendiri dalam kepala otak korang...
jangan bayangkan benda lain plak...

:P




Tuesday, 27 March 2012

makan-makan di restoran terapung......

ni cerita malam ahad lepas sebenarnya...
tapi terpostpone nak update 
sebab excited nak cerita pasal accident...

bila dapat kuar...
terisi juga keboringan aku..
sebab masa tu laki aku pergi kursus kat KL..

memula niatnya ajak pakcik aku makan dekat dgn umah aku je...
tapi dia rajin plak ajak aku makan tempat baru...
jauh jugak dr umah.. 
lebih kurang 45minit kot...
aku gelarkan 
restoran terapung....

tapi sebelum tu.. aku mintak maaf..
sebab mungkin ada gambar2 yang kurang berkualiti skit...
sebab pertama malam.. 
sebab kedua.. masa mula2 sampai tu.. tak de letrik.. 

kena lalu titi... turun ke bawah...

makcik dan pakcik aku.. blur plak gmbo..

nilah kedai nya...
atas air.. plus atas pelambung je...
nasib tak tenggelam...

ni gambo siang...
itu boat benonya..
kalo malam..
dorang naik utk tengok kelip2

hah!!.. tengok tu.. dorang nak g tgk kelip2...
aku tak pergi pon...
tak kuasa aku...

siap ada monyet lagi..
sebenarnya bukan monyet aku rasa...
tapi dia kira kategori monyet lah..
cume aku tak tau nama dia...

watak terawal yang sampai....

telur dadar pon ada..... amek menu simple je...
lagi pon 3,4 mulut je nak makan....

ni siakap masak kari...
kan biasa 3 rasa lah.. sweet sour lah..
tapi kali ni kari..
korang pernah makan???
aku 1st time makan..
sedap rupanya....

siap ada wall of fame lagi..
macam2 artis pernah makan kat sini rupanya...
asal aku tak tau kewujudan kedai ni?

makcik ni makan nasi dgn sayur je,..
jaga badan....

muka tension...
sebab perut nak meletup kenyang...

peserta terakhir.... ratah lauk je...

gambo blur plak....

nak balik dah... bye2...

Monday, 26 March 2012

accident depan mata...

sebenarnya.. aku nak taip entry pasal makan..
tapi aku lebih teruja nak cerita pasal 
kemalangan yang aku nampak semalam...

semalam... lepas husband aku balik dari KL..
kiteorang kuar makan malam nya...

ni lah tempat kiteorg makan semlm..
sebelum tu aku mintak maaf ye..
sebab kualiti gambar kurang memuaskan..
lagi pon malam... 

ni dari tempat aku dudul..
depan tu je tempat accident...
sedang sedap2 aku hirup tomyam..
tetiba terdengar bunyi berdentum yang kuat...
tersembur keluar tomyam aku....
dengan kepoh nya..
semua yg ada kat kedai tu terus bangun....
hehehehe...
depan tu ada traffic light... 
so accident tu jadi sebab ada salah satu kereta yang langgar 
lampu isyarat...

hah!!! lepas abis makan... aku pon berjalan ke lokasi...
kepoh kan aku....

ni kereta exora...
kete ni lah yang langgar traffic light...
dah tau dia punya traffic light dah merah..
lagi dia pecut laju....

ni plak kereta wira.....
skit lagi masuk longkang....

sian makcik tu dgn anak dia...
apelah exora tu... dah merah pon.. nak pecut laju lagi..
wira ni pon satu hal juga..
tau lah jalan dia dah hijau..
tapi agak2 lah...
tengok2 lah jugak kereta depan....

serius lepas dgr je bunyi berdentum masa makan..
terus aku kenyang tibe2...
huhuhu


Tuesday, 20 March 2012

nak baby lagi!!!!!

ok.. sebenarnya tak tau nak update ape...
so aku merepek2 jelah ye,...
sbb aku tgh sgt byk masa terluang...

korang nak tau tak... 
aku sejak dua menjak ni..
rasa mcm nak sgt ada baby lg...
sebab aku rasa rindu waktu pregnant...
serius.. tak tau kenapa..
aku suka saat2 pregnant....

plus sekarang.. aku rasa macam sunyi bila amani tak de...
yelah.. mak aku rajin beno nak jaga amani..
kadang2 mak aku nak balik kampung..
selalu aku cakap..
tak yah bawak amani...
tp mak aku nak bawak juga...
jadinya...
tinggal aku sorang2.....
tonggang terbalik joget kat umah....

lagi satu aku tak nak jarak terlalu jauh...
sbb aku tengok amani terlalu manja....

ingat2 nak preg tahun depan...
ekekekeke.. buweekkk :p
moga2 ada rezeki...

tahun ni susah skit...
sebab aku dgn husband tgh ada perkara penting nak urus..
hujung tahun depan baru selesai..
harap2 lepas semua dah settle down.. 
boleh lah amani dapat kawan baru...

Thursday, 15 March 2012

sambungan entry terengganu...

ok.. smlm aku dah janjikan nak sambung..
so sekarang aku sambung skit lagi cerita selama kami di terengganu...

maaf ye... gmbo blurry.... hihihi...
ni masa makan ikan/udang dan sotong celup tepung....
sepah2 dan cicir2 tu.. amma dgn appa amani yang buat... 
hihihhi

makcik ni dah bosan... asyik jerit2 je....
sabar ye amani..
mak hang mencekik jap....

ok... keesokan harinya..
kiteorg jalan2...
pastu lapar..
dan nmpk restoran ayamas...
so decide untuk makan kat ayamas je...

air dan dessert kami...
tunggu ye... lihat apa jadi pada air tu nanti...

ni menu en. suami....

ni menu diet aku... assam laksa...
hahahah... sedap.. korang jeles kan?? 

ni pon menu aku.... huwaa... biskut peberet....

amani... bapak dia suap dessert je...

selit gambar aku skit....

tgk!!! air aku, amani telah tumpah kan..
dah lah tumpahkan..
pastu dia lap pakai tangan dia laju2..
abes terpercik ke baju kami...
free2 je baju basah...
pastu kami berdua masing2 baik hati nak dukung amani..
hahaha... bukan ape.. nak cover baju yg basah dan melekit....

alahai.. nasib ko kecik..
kalo dah besar.. mau mom lambung ko laju2...

Wednesday, 14 March 2012

entry ringkas balik terengganu...

huwaaa... syoknya cuti...
malas rasanya jari jemari ni nak menaip entry baru...
tapi aku gagahkan jugak...
cehhh... poyo je ayat...

sebelum ni aku dah pernah cite
pasal balik terengganu sampai 3 part...
so kali ni.. aku buat ringkas je..
dalam satu entry je...

gambar pembuka...
ni bekalan makanan aku...
tak de lah byk sgt...
tapi kalo untuk sorang mkn.. kira byk jugak lah kan??
aku bukan apa.. kalo tak mengunyah.. nanti aku pening kepala...

amani yang bosan... 
jauh sgt perjalanan..
penat ye amani...

tonggang terbalik sorang2 kat belakang...
tgk tu.. pakai kopiah bapak dia..

sape tahu pintu gerbang apa tu???
tamadun islam,... ye betul!!!
keesokan nya..
ptg2..bosan2.. kiteorg pergi tamadun islam..
umah MIL dengan tamadun islam ni dekat je....
jalan kaki pon sampai... :P

topi yang tinggal kenangan...
amani buang topi ni.. masa kat tamadun islam...
aku cari2 tak jumpa..
dah ada org amek agaknya...


huwaa... sayang gila topi ni...
amani!!! suka hati je campak buang....
ingat beli pakai daun ke...

ni plak kat tasik tepi stadium runtuh....
nasib ada topi lain dalam kereta..

kami duduk tepi longkang sambil makan burger..

harus selit gambar aku skit.. asyik amani je...

masa benti rehat2 kat waterfront terengganu...
ternampak ni.... pencemaran minyak.....
mecacatkan pemandangan...

niat masa taip entry ni nak buat ringkas je..
tapi nampaknya terpaksa sambung lagi...
hahahahah....
nanti esok aku sambung lagi ye.....

Thursday, 8 March 2012

cek pertama dari nuffnang dah sampai!!!!

ok.. aku sgt excited....
hahahaha... aku tau korang dah dpt berkali kali cek dari nuffnang...
tapi aku nak share jugak.. perasaan aku ketika ini...

mcm yg korang tau... 
aku baru je aktif tulis blog ni bulan sembilan tahun lepas...
so masih baru lagi....

aku cash out duit aku tu dalam hujung bulan 1 kot...

amount nya memang lah tak sebanyak korang2 punya...
tapi aku tetap happy sbb dapat duit free...
lagi pon aku tulis blog sini.. saje suka suki... hihihih

tadi aku balik2 dari cuci mata je..
aku tgk peti surat umah aku penuh... 
dan nmpk lah surat atas nama aku...
tu yg aku saja snap...

dalam hati dah terdetik dah... 
ni mesti cek dari nuffnang...

sila lah tgk.. nama sape tu.. jgn jeles...!!
WAN HABIBAH BINTI WAN HABIB...
sama kan nama aku dgn bapak aku....

ehemm..ehemmm.. sila lah jamu mata korang....
walau amount dia skit.. tp aku happy....
sikit2 lama2 jadi bukit....


lepas lah utk beli topi baru amani.....