Monday, 21 May 2012

Misteri viva putih....

syok tak tajuk entry kali ni???
sebenarnya.. ikut hati malas nak cerita...
tapi aku cerita jugak lah..
utk kongsi pengalaman dgn korang2 semua...

kejadian ni berlaku ari sabtu mlm ahad...
tapi consider dah ahad lah kan??
sbb masa kejadian pukul 3 pagi...

malam tu aku tak berapa lena sgt tidur...
sbb nya amani pon demam....
so faham2 jelah budak kecik kalo demam..
mesti mak2 nya tido tak lena...

tetiba aku terdengar bunyi 
mcm besi berlaga dengan besi..
mula2 aku buat bodoh je...
tapi bila bunyi kali kedua..
aku jadi tak puas hati...
aku pon ngendap...
tapi tak nampak ape2....
tapi hati still tak tenang......
dah bila bunyi kali ketiga....
aku terus panjat katil.. ngendap...
biar tinggi skit...

tetiba aku nampak ada kepala org....
nampak rambut jelah...
tak berapa jelas...
ada orang tgh cuba bukak pintu pagar umah aku....
terus aku kejut laki aku........
terus laki aku call polis...
tak sampai 5minit.. polis sampai...
tapi lelaki tu sempat larikan diri....

tapi dia tinggal kereta dia.......
masa dia nak rompak tu.. kreta dia, dia park area belakang umah...
tapi bukan umah aku... umah jiran aku......
menurut jiran belakang umah...
ada 4 org semua sekali....

bila polis bukak kereta dia....
ada macam2 barang pecah rumah...
in fact parang pon ada.......

tapi aku bersyukur
sbb tak sempat dia masuk rumah..
macam kejadian tahun lepas..

ok.. kereta perompak yg polis berjaya tangkap tu..
kereta perodua viva warna putih....
sekarang jom kite balik semula ke... seminggu yg lepas....

masa tu aku tgh angkat baju.....
then ada kereta viva warna putih.. lalu.. slow.. dan tgk2 umah...
then dia terus... kemudian dia patah balik..
benti depan umah aku.... terus aku masuk.. ala2 anak dara gitu... :P
aku panggil laki aku keluar..
layan org tu depan pagar je...
menurut cerita laki aku.. org tu jual penapis air...
tp bila mintak name card, dia kata tak de....
laki aku kata lah tak minat...
then dia terus blah....
tp yg pelik nya time tu...
kalo betul dia promote penapis air dia...
mesti dia akan pergi umah sebelah2...
bahkan jiran aku selang sebuah rumah tu..
ada je kat umah... kat luar pagar lg.......
tapi dia tak pergi plak.. dia terus blah entah kemana....

bukan nak tuduh... tapi kereta orang tu pon viva putih..
dan kereta perompak semalam pon viva putih....
so.. korang terfikir tak apa yg aku fikir???

korang2 semua hati2 lah ye....
macam2 taktik perompak sekarang.......


2 comments:

  1. Ya Allah sis..sib baik u bukan tgh lena tidur..alhamdulillah..tak jadi apa2..lepas ni kena lebih hati2 lah kan..takut lak bila baca..

    ReplyDelete
  2. Takutnyer.... Mungkin betul gak kannn aritu kononnya nak jual brg smbil nak tgk rumah.... Pastu br la dia nak pecahkan pulak eks.... Aduh la kannnn

    ReplyDelete