Friday, 30 December 2011

aquaria KLCC

Sebenarnya tak best pon aquaria ni..
tapi saje je pegi..
sbb ada amani kan..
so pegi jelah tempat santai2 macam ni...

nasib amani layan ...

nampak gemuk plak gambar ni..

binatang ni tgh makan

seronok betul tgk ikan...

ni je gMbo yg ada..
malas dah nak amek gmbo..
sbb mood hilang..
gara2 gmbo hilang masa g genting


Thursday, 29 December 2011

sape buang kucing kat rumah aku???

sebenarnya hari ni
niat di hati aku nak taip entry
pasal tajuk lain....

tapi tak jadi plak...
sbb ada cite kucing ni...

fresh tau cite ni.. 
baru berlaku kurang setengah jam yg lalu....

aku baru balik dr kedai mamak tadi...
tetibe lepas masuk pagar..
dengar bunyi..
meow..meow..

kejap lagi tgk kat depan umah..
ada anak kucing..

kat sini lah aku jumpa anak kucing tu...

nilah anak kucing nya...
kecik sgt2..
mata pon belum blh bukak lagi..

sian dia... sape lah jahat sgt ni..
lagi satu.. ASAL BUANG KAT UMAH AKU????

nak minum pon tak pandai lagi...
agak2 mak dia meroyan tak??

aku bagi dia susu amani...
guna pancut ubat tu..
aku sumbat kat mulut dia...

ni lah susu yang aku bg dia..

sape2 nak kucing tu..
meh bagitau aku....

Tuesday, 27 December 2011

sekinchan ikan bakar....

ok... aku tau korang kebanyakan nya
dah pernah mkn...
tp aku baru first time mkn..
so aku nak cite jugak... :P

sebenarnya kat jb pon dah ada cawangan dia...
tp belum terniat lg nak pergi.....
tp 2 ari lepas terasa jugak nak mkn...

tp kami bukan mkn di jb..
kami mkn dekat melaka...
kedai dia berhampiran dgn mydin...

menu nya mmg semata2 ikan bakar je....
dan mknn lauk lain utk di bakar..
sayur pon tak de pilihan..
hanya ada sayur campur dgn ulam ulaman je....
lauk lain yg ada pon ayam kampung je..
tu pon time ni tak de....
yg ada ayam bandar je
 
 amani bosan tgk menu dia...
sbb tak de ape yg dia bolehh mkn...

hai kakak2 abang2 makcik2 pakcik2

kami amek ulam ulaman je

ni pencicah...
aku tak pasti mkn dgn ulam or ikan bakar

sotong bakar...
maaf gmbo blur skit.. 
plus malas nak rotate,...

dan kami pilih ikan jenahak.....

jemput mkn....
pada aku biasa2 je rasa dia..
tak delah sedap sgt....


sedap lagi durian....

sedap woooo~~~~

sAPE tak suka durian??
angkat tangan...

Monday, 26 December 2011

Genting Highlands kota kesedihan...

diam tak diam..
lama jugak blog aku ni sunyi,...

sebenarnya aku pergi bercuti...
bila balik tu...
mood belum dtg lagi nak menulis blog...

tambah plak amani demam....
lagi lah aku malas....


oh ye.. minggu lepas kami ke genting...
tanpa malu..
harus aku akui...
nilah first time aku pegi...

knp tajuk entry kali ni genting kota kesedihan????
bukan sbb genting tak best...
tapi.... penat2 aku posing sana sini...
last2 gambo dlm kamera hilang...

huaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
sadis betul lah....

so yang ada.. gmbo dlm hanset aku je
tu pon skit je...
masa dah nak blk baru ingt nak amek...

nilah satu2 nya gmbo kami bertiga yg ada...
baru perasan... tema pakaian kami sama plak dgn stroller amani...

mmg sedih gile sbb gmbo dlm kamera hilang...
mcm mana lah blh hilang...

amani lah yg paling seronok..
(ececeh... pdhl mak dia)

gmbo ni laki aku yg soh amek..
sbb ada pak arab kat kebelakang tu....

amani dah beku,,,,
so dia dok diam je.....

Monday, 19 December 2011

hadiah harijadi utk buah hati kami...

fuhhhh....
tarik nafas...
dari pagi sampai skrg...
baru ada masa nak update blog...
sibuk betul bekerja sbgai bos di rumah...

16 dec aritu kan bufday amani yg pertama..
kami tak delah hadiah mahal2 nak bg kat amani...

cuma adalah sedikit tanda kenangan...

sape pandai?? 
teka cepat.....

hanya lah storybook...
tp kami ikhlas tau buat...

dalam dia mengandungi gambar amani..
dari bulan ke bulan..
selama 12 bulan pertama...

kenang - kenangan utk amani bila dia besar nanti...

ada lebih kurang 30 muka surat...

kami susun dan edit sendiri gambar2 ni..
pastu baru hantar kedai cuci...

nampak nya amani mcm suka hadiah kami ni..

confirm amani suke.....

Friday, 16 December 2011

Happy Birthday Amani.....

sekejap je masa berlalu...
hari ni 16 dec 2011
dah setahun rupa nya anak aku...

setahun pertama yang cukup indah....

happy birthday syg...

ni lah kek last minute..
mengganti kan kek asal yg terpaksa cancel

aku plak yg syok..
maklum lah lama dah tak potong kek...

topi yg aku beli...
tp amani tak nak pakai..
soo...
.
.
.
biar mom dia yg pakai...

seronoknya.. adik2 aku ni.. :P
erk... ramai nya adik aku..

yg tudung hijau biru tu mak aku...



kan??? aku mmg terexcited lebih...

 amani jelek tgk aku... hahah :P

jauh plak menu nya..
nenek aku order nasi beryani...


love u amani.....

Thursday, 15 December 2011

Johor Premium Outlet...

rasanya ramaikan 
yang dah tau pasal Johor Premium Outlet (JPO) ni..

baru bukark bulan ni,,
sape2 yg gemar barangan berjenama
mmg di syorkan dtg....

aku pegi smlm...
dlm tghri gitu...

tp sayang aku lupa bwk handset...
so... aku hanya snap 3,4 keping gambar je
tu pon pakai handset murah hubby aku...

so maaf lah ye.. gmbo kurang berkualiti...

senang gile nak pegi..
kedudukan dia betul2 tepi lebuhraya utara selatan...

masih ada 3,4 kedai yang belum bukak..
akan di buka jan 2012

tempat dia.. blh tahan lawa jugak...

hah!! ni lah yg korang akan nmpk
kalo korang kat lebuhraya utara selatan..

amani dgn bapa nya dah mula bosan... :P

orang2 ni beratur untuk masuk butik Coach..
butik Coach je yg limited...
dlm satu2 masa hanya beberapa org je blh masuk...

butik2 lain ok je.. tak payah beratur..
sekali seratus org nak masuk pon blh...

ehm.. aku tak beli pape pon..
adalah berkenan 1 handbeg ni..
tp laki aku ckp..
tunggu balik holiday next week...
baru beli......

jumpa lagi JPO next week