Thursday, 29 September 2011

Dettol ke dettol?

boleh ke tajuk entry macam tu?
aku tak tau nak letak tajuk ape sebenar nya....

ni cerita beberapa ketika dulu....
laki aku nak keluar cari barang kat jusco...
so aku pon pesan lah...
"tolong beli dettol ye,,,,"

kalo aku cume sebut dettol je..
ape yg terlintas di fikiran korang???

bila laki aku balik...
aku pon tak check ape dia beli....
bila tibe aku nak guna 
baru aku tnya...

"mana dettol???"

laki aku pon pegi amek....

rupa2 nya yg dia beli...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sabun dettol....

betul jugak lah... dettol kan???

tp yang aku maksud kan.... 
adalah cecair dettol yang ni...



setiap kali nak beli susu amani pon sama...
laki aku mesti kol, tanya...
"mamex ke mamil"

dah setiap kali tulah aku bgtau...
"mamex!!!!!! mamil tu utk step 3"

tu je aku nak cite.. hihihi

Tuesday, 27 September 2011

entry makan-makan...

kali ni aku nak cite pasal tempat makan yg 
kami selalu pegi....
dan jugak makanan yg selalu kami mkn...




tempat makan yang paling kami suka adalah singgah selalu...



kami mmg selalu mkn sini..... 
mknn dia sedap2...
lauk tghri pon byk....
kalo selain lauk2 campur...
aku suke dia punya...
stim nyonya.....
sedap woooo~~~~
tak de gambo plak..
kalo nak tengok google lah sendiri!!!

kalo santai2 time petang... 
aku suke pau goreng dia,...
cicah dengan kari dia.... mmg sedap....
sape2 yg duk jb kalo belum try...
sila lah....

selain tu kami suke pegi banafee village...


aku suke pegi sini bukan apee...
sebab dapat duduk kat gazebo...
syokkk wooo duk tinggi... berangin je kalo mlm....

yang paling jadi peberet aku dgn laki aku adalah...
tadaaaaa....
 char kuey tiow....
kat jb ni susah jugak nak cari...
cume ada 3,4 kedai je jual...
yang selalu kami mkn kat larkin... 
bg aku yg kat situ paling sedap...
paling tidak sebulan... 2,3 kali kami akan pegi,...
banyak lg sebenarnya.. tp tak larat plak aku...

sebelum tamat...

aku selit jugaklah pasal...
kedai fast food...

kalo kat pizza...
laki aku suke mkn spaghetti bolognese..
 tak de plak gmbo.. so aku amek gmbo ni...

aku plak kalo kat pizza hut suke mkn...
masala spin roll.....



selain pizza... 
kami suke mkn kat mcd....
laki aku plak sejak kebelakangan ni 
bile hujung minggu je.. asyik request nak breakfast kat mcd...

ok lah..penat dah aku,...
kalo nak cite... 4 muka surat pon tak abes...
nanti free2 aku sambung lg..... 

p/s : sape2 tau tempat mkn best2 sile lah bgtau aku,,,,..
leh aku try...




Monday, 26 September 2011

hujung minggu kami....

tak de ape pon kami buat hujung minggu ni
cume keluar pegi cari jam baru 
untuk aku..
gara2 jam ku di curi,.,,,
pas misi mencari jam berjaya... 
heheheheh
kami pon pegi mkn..
tq lah wahai perompak..
kalo tak aku mesti tak dapat jam baru... kikikikikikiki.....
tadaaaa....
jam baru aku.....

setelah aku gembira... 
sbb dapat jam baru....
kite org pon g mkn....

laki aku yg nak mkn kat sini,,,

dia nak merawat hati nya yg sedih...
gara2 duit melayang...
beli kan aku jam...
bukan selalu pon... :P

 pilih menu....




marah sbb aku tak bg air dah....

tu je,.... selebih nya..
amani banyak habis masa dengan mak aku...
jarang2 dgn kami......



Friday, 23 September 2011

Misi membeli semula barang2 yg dicuri...

sebenarnya aku tak tau nak wat entry ape
so aku cerita lah..
ape kami wat sabtu lepas...
kami.. (aku dgn laki aku) pepagi dah keluar..
pegi isi perut dulu...
baru ada energy nak jalan...
kul 8 lebih g sarapan...
pas sarapan..
kami pon terus meluncur ke destinasi kami... iaitu....
jusco tebrau city..... ekekeeke...

tujuan pegi sbb nak beli barang2 yg perompak tu rembat kat umah kami...
tp di sebab kan terlalu bersemangat... kami sampai jusco ni awal wooo~~`
kul 9.30 dah sampai.. ekekekek
parking kosong je..
pekerja2 pon baru nak masuk...
maka menunggu lah kami kat parking...

bile pintu bukak je...
zazzzzz... terus kami terjah...
air cond jusco pon belum sempat sejukk...

pencarian pertama.... adalah wallet laki aku...

 gambo ehsan encik google.. ekekeke..

masa nak beli wallet ni.. pekerja dia pon belum masuk lagi...
huhuhu...
pastu cari purse aku plak...

pon gambo ehsan en google..... tp bukan mcm ni lah purse aku,..
malas nak snap gmbo...


misi seterus nya cari payung....
payung pon tak de wooo~~~ sadis nya

pastu cari skit2 barang dlm hanbeg aku yg dia kebas...

hah... vaseline tu wajib ada.... terpaksa aku beli baru...
menyusah kan perompak ni...
jugak lipstik...

yang masih belum sempat cari kasut sukan hubby aku..
ape lah... kasut busuk pon nak curi jugak ke????

laptop dgn jam aku pon masih belum sempat cari...sabtu ni sambung lagi misi mencari....

$$$$$$kaaaaa.....chinggggg...$$$$$$$

tu je nak cite... oh ye... sape2 ada wat open house hujung minggu ni...
meh lah jemput aku....
aku mmg suke g open house..
sbb dapat mkn free...
jimat skit...
maklumlah...
baru lepas kena rompak... :P


Thursday, 22 September 2011

bile si kecilku demam....

sedihnya..... 
baru seminggu baik selsema...
skrg selsema serang balik anak aku...
selsema ni pon...!!! 
meh lah dtg kat aku...
yg singgah kat anak aku tu wat gapo nya...
sian anak aku susah tido malam...
dengan aku2 tak boleh tido... 
sadisnya....

demam pon sama... 
kesian lah skit kat anak aku..
baru dua minggu lepas baik demam... :-(
ni skrg demam lagi.. masuk arini dah ari keempat anak aku demam..
bile nak baik amani oiiii...
mak ko ni dah tak larat berjaga malam...

ni gambo 2bulan lepas... masa 1st time demam...

hah... ni gambo 5minit lepas... 
p/s : yg pakai kain batik tu mak aku eh... bukan aku...

korang doa2 eh anak aku cepat sembuh...
terutama flu dia tu.. sian tak leh tido mlm 
coz hidung tersumbat...
dengan aku2 terpaksa jadi burung hantu...

Wednesday, 21 September 2011

sabar itu indah....

salam.....
tak de ape aku nak cerita... cume nak berkongsi tentang diri aku..
hihihihi.... :P
aku akui sepanjang perkahwinan aku...
hubby aku banyak bersabar dengan kerenah aku...
aku ni cepat melenting.. tp bersyukur sangat..
skit pon dia tak pernah marah...
mungkin dia bagi masa utk aku...

bila kami ada anak...
tahap kesabaran aku semakin teruji...
lagi2 dengan perangai baby yang berubah2...
setiap kali tgk amani tido...
hati aku terusik...

kesian amani,..
kadang2 bile dia menangis.. atau mengamuk..
aku pon jadi naik hantu...
budak kecik tu... kena marah dengan aku..
bodohnya aku...
padahal budak tu bukan tau ape...

ada sekali tu... 
amani demam n selsema...
bile dia tido... dia tak leh nafas...
pastu dia pon mengamuk..
nangis,,. menjerit2.. hentak2 badan dia..
aku pon angkat pujuk...
bile aku pujuk... 
dia masih tak senyap...
aku pon letak dia kat lantai...
sian anak aku...
sambil menangis dan menahan sakit demam...
dia datang merangkak ke arah aku...
berpaut kat kaki aku...
aku plak wat bodoh je.... (rasa nak nangis plak bile kenanng..)
last2 bapak dia yang angkat n pujuk...
huwaaa....
jahatnya aku... 
maaf ye amani...

tp skrg... skit2.. aku belajar utk lebih sabar...
skrg pon amani tgh demam... 
tp aku cube layan dia sebaik mungkin...
mlm tadi pon dia menrengek2 sbb tak sedap badan...
hihihihi...
dan aku berjaya menahan diri...
aku pujuk dan belai dia dgn lembut.. :P
jugak dengan hubby aku...
aku cube utk tak mudah ngamuk2 lagi skrg...

Monday, 19 September 2011

bukan rezeki kami...

aku nak cerita kejadian yang menimpa 
keluarga kami hari khamis lepas...
aku mula cerita dari hari rabu malam khamis lah ye...
rabu tu dalam pukul 9malam.. aku tido kan amani..
laki aku plak kuar pegi main badminton..
so bila boring tak de ape nak buat.. aku pon tido jugak..
dalam kul 12 aku tersedar.... tgk2 laki aku belum balik... amani plak start mengamuk..
ohhh.. ye lupa plak.. aku tido kat ruang tamu.. saje je..
sbb udara lebih banyak..
dalam 12.30 malam.. laki aku pon balik.. 
bile nak start tido.. amani mengaruk lagi..
so aku anggap dia panas.. n nak tido air cond..
kul 1 pagi.. kami pon berpindah masuk bilik.. bukak air cond.. pastu
TIDO DENGAN NYENYAK NYA..
Dalam pukul 3 pagi.. aku tersedar.. nak buat susu amani...
aku kuar bilik nak pegi dapur... sampai separuh jalan..
kaki aku terberenti... sbb terpandang cahaya dari luar..
OHHHH...... sliding door terbukak... grill pon terbukak.. langsir sliding door pon 
terselak.... aku terpaku.. sambil berfikir... tadi laki aku kunci pintu ke tak?
mata aku terpandang kereta dengan lampu yg menyala depan rumah aku..
terus aku masuk bilik... kunci pintu.. kejut laki aku..
aku tanya dia kunci pintu tak tadi.. 
dia kata kunci..
so aku cite lah ape yg aku nmpk...
terus laki aku kol polis
kurang 5 minit.. polis pon sampai.. 
sementara tunggu polis, mmg kami duduk dalam bilik je...
polis pon masuk..... kuar kan pistol n terjah rumah kami... bile 
setiap sudut aman... baru kami kuar...
kebetulan aku mmg letak handbeg kat luar.. so sedap lah perompak tu 
amek... wallet laki aku pon kat luar...
so selamat jugak lah perompak tu rembat...
makan lah ko duit hasil curi tu....!!!!
juga laptop...
jam aku pon curi jugakkkk keeeee?????
yang paling aku terkilan sbb dalam handbeg aku tu..
ada duit amani yang aku cadang nak masuk kan dalam akaun dia.. hari rabu siang tu..
tp tak sempat sbb aku ada hal lain... ehmm... maaf ye amani...
ni report polis yg kami wat... ada 2 helai..
tp aku snap muka depan dia je.. 

bersyukur pada Allah sbb tak de pape berlaku..
duit boleh cari...
tp perompak ni mmg menyusahkan kami...
terpaksa buat mykad baru... lesen... pastu block kad kredit.. n kad2 atm yg lain...
yang paling menyusah kan.. sbb dia curi semua kunci kereta kami..
so kereta tak leh gerak..
n terpaksa kami tukar kunci kereta baru.. ribu riban jugak habis kat kereta...
dan sekarang.., aku tak de laptop....!!! bosan.....
tak pelah... dah mmg bukan rezeki kami... bersyukur lah perompak tu
tak sempat masuk bilik... 
yang aku risau hanya keselamatan amani....
Allah masih sayang kan kami,.,,
terima kasih jugak pada amani.. sbb mengamuk tak nak tido luar...
kalo tak.. apelah nasib kami.....

Tuesday, 13 September 2011

buah hati kami.....

salam... ni cerita flash back...
masa aku lahir kan amani ni... kandungan aku baru 7bulan++
mmg dari aku preggy 5bulan dah dpt tahu yang ada masalah skit...
orang lain check-up sebulan sekali.. aku check up seminggu sekali...
jenuh wooo~~ penat... malas pon ada...
lg2 bile pegi appointment.. sampai2 je.. staff ckp doc ada operation.. so lmbt skit...
huwaaaa~~~ bosan ok... jenuh aku.. dah lah sebatang kara...
org lain di temani hubby masing2...
aku tercongok sorang2 main hanset.. pegi kafe.. beli majalah..
last aku checkup 14-12-2010... masa tu doc kata dah tak leh simpan lg.. kena kuar kan jugak...
so doc suruh masuk ward...
alah doc.....!!! tunggu lah sampai tahun baru,... sadis betul lah kalo keluar hujung tahun ni...
ptg tu jugak aku balik kemas barang...
esok nya 15-12-2010.. pagi2 lg  doc dah masuk kan ubat..
ubat tu untuk gaduh2 dgn baby kat dlm supaya baby kuar.. kikiki..
di pendek kan cerite.. kul 2 lebih aku pon masuk labour room..
dlm 9.59pm... maka keluar lah budak ini...
gambar sebaik sahaja di lahirkan,..


 masa umur sebulan....


gambar terbaru...



nmpk tak gigi????


Monday, 12 September 2011

raya oh raya...

minggu lepas.. sabtu dan ahad.. 
aku sekeluarga pegi beraya...  kikiki... 
hari sabtu tu ingat nak pegi raya awal...
tp amani plak bantai tido sampai tak ingat dunia...
terpaksa lah aku pon tido jugak...
last2.. dah dekat kul 5.. aku gerak jugak dia bgn... ada kang maghrib baru bgn,...

otw gi beraya.. dgn nenek.. 
p/s : amani tak mandi pon.. bgn tido tukar baju.. terus keluar...

penat woo..~~ dah lah g umah nanny amani tingkat 4.. ni gambo g umah makcik aku..
pon tingkat 4... patah tulang..
 
 nilah tuan rumah yg duk tingkat 4.. sian dia apartment dia tak de lif.. thx juga lah sbb masak utk kami.. n bg kami bekal skit.. bwk balik.. leh aku panas kan wat sarapan esok..

otw g umah abg ipar aku kat skudai...
 
membuta dulu

byk jugaklah kami beraya rumah sedara mara hujung minggu lepas... 
penat wo.... dlm pada beraya tu.. sempat jugak lah.... amik buah... 
kuini.. (betul ke eja?)
hah!!! tu dia... gigih hubby aku jolok.. kkikikiki... byk jugak dpt...
 
hah... ni hasil nya.. kikiki... ni aku punya.. setelah di bagi2 dgn makcik pakcik aku yg lain..

DAN HASIL KAMI BERAYA ADALAH..
.
.
.
.
.
..
.
.
.kahkahakah.... duit raya untuk amani... tq yg bg.. n pada yg belum bg anak aku buat raya
masih belum terlambat kalo nak bg... :P


Saturday, 10 September 2011

hanset rosak...

huwa......
gara - gara aku rasuah amani dengan hanset aku....
maka dengan rasminya,.. hanset aku rosak arini...
baru nak upload gambar2...
tetibe aku touch2 skrin dia.. tabole.....!!!
dah lah hanset aku tak de button... main touch2 je.. :-(
sasape yg mesej aku tu.. maap lah ye..
tak leh baca mesej nya...
berkulat lah mesej korang dlm hanset aku,,,,..

tu je aku nak cite arini... sbb mood tak de..

en suami.. hanset baru plzzzz..... :-(

Friday, 9 September 2011

ketinggalan....

salam... hihihi... 
tetibe terasa nak buat blog.. walau pon rasa dah lmbt... 
ada ke yg nak baca??? 
nanti akan hapdet satu persatu.... dah akan upgrade... 
kikikikiki... ni entry testing..testing je...